Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Ми працюємо для наших громадян, їхньої безпеки та відчуття реальної справедливості

Генеральний прокурор Андрій Костін провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів щодо стану захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Обговорили пріоритетні напрями роботи та окреслили основні завдання на наступний період.

«Пріоритети, які стоять перед нами, не змінилися з нашої попередньої наради. Це боротьба як із зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом. Це війна і корупція. За останні півроку координація зусиль всієї правоохоронної системи посилилася», – зазначив Андрій Костін.

Виступили керівники правоохоронних органів, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації.

Генпрокурор акцентував увагу на воєнних злочинах та злочинах проти основ національної безпеки, протидії корупції, правопорушенням у податковій сфері, організованій злочинності та обігу наркотиків.

Також наголосив на протидії незаконному перетину державного кордону, зокрема військовозобов’язаними.

«Багато зроблено, але питання залишається актуальним. Це не тільки про корупційну складову, але і про справедливість по відношенню до тих, хто був мобілізований і боронить нашу державу. Схем багато, треба системно продовжувати роботу на цьому напрямі», – зауважив Андрій Костін.

Триває робота по встановленню збитків, нанесених екології внаслідок збройної агресії. Посилюється координація зусиль щодо реалізації санкційної політики.

«Профілактика домашнього насильства та захист прав дітей – напрями, які під час війни потребують особливої уваги», – наголосив Генпрокурор.

«Люди бачать все, що ми робимо, і дають оцінку результату нашої співпраці. В першу чергу ми працюємо для наших громадян, їхньої безпеки та відчуття реальної справедливості. Ми повинні робити все, щоб це забезпечити», – констатував Андрій Костін.

В нараді взяли участь в.о. Міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко, Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, т.в.о. Голови Служби безпеки України Василь Малюк, т.в.о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський, Директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник, начальник Військової служби правопорядку у Збройних Силах України – начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України Володимир Гуцол та інші представники правоохоронних органів та органів прокуратури.