Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Люди не можуть чекати справедливості незрозуміло скільки

Генеральний прокурор в інтервʼю телеканалу «Ми-Україна» розповів про виклики та результати роботи Офісу Генпрокурора в сфері документування та розслідування воєнних злочинів рф.

«Воєнні злочини є масовими та різноманітними. Найбільші виклики саме при розслідуванні цих злочинів, оскільки ми маємо справу з великою кількістю. І на цьому напрямку в нас вже є результати», - зазначив він.

За словами Андрія Костіна, вже понад 50 військовослужбовців рф отримали вироки в українських судах. Це стало можливим завдяки, зокрема, великій підтримці міжнародних партнерів.

«Хтось може сказати, що це небагато. Коли я спілкуюся з міжнародними партнерами, вони дивуються цьому і кажуть: «Це небачено, що під час війни ви документуєте всі ці злочини. Своєю чергою, ми відповідаємо: «Так, ми все документуємо з вашою допомогою, але ми ще ці злочини розслідуємо, передаємо справи в суди і отримуємо вироки. Тому що люди не можуть чекати справедливості незрозуміло скільки», - розповів Андрій Костін.

Станом на 15 липня задокументовано понад 95 тисяч воєнних злочинів. Загалом 368 особам повідомлено про підозру, до суду направлено 219 обвинувальних актів. Засуджено 53 особи.