Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Через століття Росія знову намагається знищити українську націю. Геноцид українців має бути зупинено

Генеральний прокурор Андрій Костін високо оцінив ухвалення Берлінської декларації G7 із закликом «не допустити безкарності за воєнні злочини та інші злодіяння». Про це він заявив під час зустрічі з парламентарями Бундестагу Бріттою Хассельманн, Катаріною Дреге, Рольфом Мютценіхом та Крістіаном Дюрром.

Андрій Костін також привітав намір Бундестагу розглянути питання визнання Голодомору — голоду мільйонів українців під Радянським Союзом у 1932-33 роках — геноцидом. «Зараз, майже через століття, Росія знову намагається знищити українську націю. Геноцид українців має бути зупинено!», - наголосив він.

Обговорили вже існуючі та необхідні механізми притягнення РФ до відповідальності за страшні злочини, скоєні на українській землі.

Генпрокурор повідомив, що масштаби збитків, завданих російською агресією, є катастрофічними. І мова йде не лише про збитки для народу України. Він пояснив, що наразі українські прокурори фіксують колосальні збитки для довкілля. І це проблема для всього світу. Станом на зараз спалено понад 680 000 тонн нафтопродуктів. Особливу тривогу викликають удари по атомних електростанціях.