Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Агресор продовжує вбивати мирних мешканців і руйнувати Донеччину – розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 10 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 5 червня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу окупаційних військ РФ смт Нью-Йорк м. Торецька та м. Соледар смертельні поранення отримали двоє місцевих мешканців. Пошкоджені приватні домоволодіння, гаражі та автомобілі.

Загарбники продовжують обстрілювати м. Авдіївку з РЗСО «ГРАД» - двоє чоловіків загинули. Пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, будівлі лікарні.

У м. Бахмуті, с. Роздолівка та с. Хромове пошкоджені будівлі підприємств, сільгосптехніка та будинки мешканців.

До Костянтинівської лікарні з мінно-вибуховими травмами, переломами і осколковими пораненнями доставлено чотирьох мирних мешканців, які зазнали поранень під час обстрілу м. Лисичанськ та м. Попасна Луганської області.

Окрім цього, в результаті нічного обстрілу окупантом м. Краматорськ пошкоджено будівлі приватних підприємств. А через інтенсивні обстріли селищ Очеретинської громади пошкоджено електропостачання селищ Первомайське, Нетайлове, Уманське, Ласточкіне, Водяне та Сєверне.

Досудові розслідування тривають.