Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 тис доларів США за незаконний перетин кордону через систему «Шлях» - викрито керівника туристичної агенції

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру мешканку столиці за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, очільниця туристичної агенції організувала незаконне переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Разом із спільниками вони пропонували їм виїхати шляхом внесення до системи «Шлях» як водіїв, що здійснюють вантажні автомобільні перевезення з країн Європейського Союзу та Республіки Молдова. Свої послуги вони оцінювали у 5 тис доларів США з людини.

Учасники схеми збиралися переправити через державний кордон України двох чоловіків призовного віку. Зустрівшись з одним із них у Києві, підозрювана отримала 5 тис доларів США. Після цього її затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України.

За результатами обшуку у неї вилучили грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводження співробітників ГУ «Д» ДЗНД СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.