Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
32 млн грн збитків через забруднення землі відходами на Чернігівщині – трьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом забруднення земель шкідливими для довкілля відходами, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239 КК України).

За даними слідства, директор ТОВ за попередньою змовою з його власником та механіком уклав договір із комунальним підприємством Прилуцької міської ради. Він передбачав надання послуг з поводження з відходами для вивантаження бурового шламу на території Прилуцького міського сміттєзвалища твердих побутових відходів.

Підприємство надало недостовірні відомості щодо класу небезпеки відходів та упродовж квітня 2023 року отримало й «утилізувало» понад 127 тонн бурового шламу. При цьому не проводило його очищення й зневоднення.

Внаслідок протиправних дій навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 32 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Чернігівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.