Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
270 тис доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення - судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно заступника директора одного з Департаментів КМДА та директора державного підприємства, яке відноситься до сфери управління Київської ОДА за фактами шахрайства та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовці вимагали від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, кошти за сприяння та нестворення перешкод в його роботі. У разі відмови заступник директора департаменту погрожував створити проблеми в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних з ним підприємств.

Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів.

У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання обвинуваченими двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму 51 200 доларів США.

З початком повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловіки призупинили протиправні дії щодо перевізників. Однак вже в липні 2022 року поновили свої вимоги. Вони вимагали 220 тис доларів США за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року.

Правоохоронці затримали їх одразу після одержання коштів.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих та у службових приміщеннях КМДА, вилучено грошові кошти, документи та ручні осколкові гранати.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.