Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2300 євро за організацію незаконного перетину кордону через систему «Шлях» – викрито жителя Харкова

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області чоловіку повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у середині березня 2023 року керівник гуманітарного штабу одного з державних підприємств у Харкові запропонував чоловіку призовного віку виїхати за кордон під виглядом водія, який займається перевезенням гуманітарної допомоги та вантажів для потреб ЗСУ.

Підозрюваний зазначив, що може вплинути на прийняття рішення щодо внесення даних до системи «Шлях» та надання необхідних документів від благодійних організацій для подальшого безперешкодного перетину держкордону. Цю послугу він оцінив у 2300 євро.

Маючи зв‘язки у декількох благодійних фондах Харківської області, надав «клієнту» документи про те, що той нібито є водієм, який транспортує товари з-за кордону до України.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час передачі грошей на центральній площі Харкова.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ході подальшого розслідування буде надана правова оцінка діяльності відповідних благодійних фондів.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.