Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2 тис євро за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – викрито мешканця столиці

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку. За грошову винагороду під видом укладення договорів на постачання військовим або волонтерам гуманітарної допомоги він вносив відомості
про особу до інформаційної бази даних «Шлях».

Підозрюваний обіцяв чоловікам, які підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів, що надають можливість безперешкодно виїхати за межі України.

Вартість такої послуги він оцінював від 2000 до 2900 євро з людини.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з відомостями про громадян, які зверталися за незаконною послугою, документацію з їхніми анкетними даними та грошові кошти.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні до злочину службові особи.

Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві разом із оперативниками ГУ СБУ у м. Києві та Київської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.