Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 тис доларів США за незаконний перетин кордону – на організації схеми викрито мешканця столиці

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру киянину, який організував незаконну схему переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підшуковував громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану, обіцяючи організувати безперешкодний перетин кордону України. 

Для прикриття своєї незаконної діяльності він представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Свої послуги підозрюваний оцінював у 12 тис доларів США з «клієнта».

Він обіцяв їм допомогу в оформленні фіктивних документів волонтера-перевізника гуманітарної допомоги або документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я - так званий «білий квиток».

За такою схемою чоловік збирався переправити через державний кордон України громадянина призовного віку.

У ході контролю за вчиненням злочину організатора схеми затримали під час отримання від «клієнта» частини грошових коштів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, задіяні у злочинній схемі.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Святошинського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.