Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1,2 млн грн збитків на реконструкції парку «Наталка» - підрядникам та інженеру технагляду повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва двом керівникам підприємств та інженеру технагляду повідомлено про підозру у службовому підробленні, неналежному виконанні службових обовʼязків та привласненні бюджетних коштів, виділених на відновлення столичного парку (ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підрядна та субпідрядна організації на замовлення комунального підприємства проводили будівельні роботи з реконструкції парку «Наталка».

По завершенню реконструкції керівники цих організацій завищили обсяги та вартість проведених робіт. 

Інженер технагляду  від імені замовника мав перевіряти відповідність внесених у документи відомостей та фактично виконаних робіт.

З місцевого бюджету були безпідставно перераховані грошові кошти в сумі понад 1,2 млн грн, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Шевченківського УП ГУ Нацполіції у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.