Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 тисяч доларів США за звільнення від військової служби – затримано працівника військкомату

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано військовослужбовця одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Черкаської області. Йому повідомлено про підозру у зловживанні впливом та самовільному залишенні місця служби (ч. 3 ст. 369-2, ч. 5 ст. 407 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець одержав 10 тис доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти він обіцяв вплинути на позитивне вирішення питання про постановку громадянина України на військовий облік, визнання його непридатним до проходження військової служби за станом здоров’я та видачу довідки, яка надавала б йому дозвіл для виїзду за кордон під час воєнного стану.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.