Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10-річний хлопчик загинув, ще 7 цивільних, серед яких 4 дітей, поранено - за фактом ворожого обстрілу Костянтинівки розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

24 липня 2023 року, близько 19:10, окупаційні війська обстріляли м. Костянтинівку. За попередніми даними, армія рф поцілила по населеному пункту касетними снарядами з РСЗВ «Смерч».

Внаслідок ворожої атаки загинув 10-річний хлопчик. Також зазнали поранень четверо малолітніх віком від 5 до 12 років - троє дівчат та хлопчик. Серед постраждалих дітей – дві сестрички, одна з яких перебуває у тяжкому стані.

Отримали тілесні ушкодження ще троє людей - дві 35-річні жінки та 44-річний чоловік. Усім їм надано кваліфіковану медичну допомогу. Під час обстрілу громадяни перебували біля зони відпочинку на одній з місцевих водойм.

Наразі на місці працюють парамедики та правоохоронці. Остаточна кількість постраждалих встановлюється. 

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.